Makarnapirhonen

Vår blogg ”Preventtears” är riktad till gravida kvinnor och/eller kvinnor som är intresserade av förlossningskomplikationer. På olika sajter samt diskussioner har kvinnor efterlyst mer information om allvarliga bristningar vid födsel. I förlossningsbrev och födelseplan är rädslan för att spricka hela vägen mycket vanlig.

Vi har jobbat med förebyggningen av allvarliga bristningar vid förlossningen sedan 1990-talet. Vår ideologi och metod har halverat förekomsten av ”att spricka hela vägen” v/ förlossning på landsbasis i Norge. Vi har hjälpt även olika förlossningsenheter i Danmark och Sverige att reducera antalet allvarliga bristningar. Med mycket positiva resultat. Se resultat 2010-2013 Halland och Norrbotten.

Vår hemsida och blogg har funnits sedan våren 2014. Vårdpersonalen har hittat oss men vår målgrupp är egentligen ”vanliga” kvinnor. De behöver definitivt mer information och råd om sk. sfinkterrupturer. Där har vi inte nått ut riktigt. I dagarna har Socialstyrelsen informerat att frekvensen har gått upp ytterligare och det är alarmerande!

På bloggen berättar vi mer om vårt koncept (det är vetenskapligt bevisat) samt nyheter och händelser inom förlossningsvården. Focus på sfinkterrupturer så klart.

Vi finns även på FB, Makarnapirhonen. Vi är professionella som jobbar inom kvinnosjukvården; en förlossningsläkare och en barnmorska med lång erfarenhet.

Makarnapirhonen
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 2,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.